[Primera División] Emery debuteert met punt bij Sevilla

Unai Emery rentree als trainer in de Primera División niet kunnen opluisteren met een punt. Bij Getafe pakte Sevilla, met Hedwiges Maduro op het middenveld, een punt (1-1). Zo behaalde de kersverse Sevilla-coach Unai Emery, eerder met Maduro samenwerkend bij Valencia, in zijn eerste competitieduel sinds zijn aantreden een punt.

Sevilla staat na de remise twaalfde met 23 punten. Normaliter zou de club mee moeten draaien in de subtop. José Antonio Reyes was vijf minuten voor rust afmaker in een mooie aanval van Sevilla. Een rake vrije trap van Adrián Colunga bracht Getafe echter na rust weer op gelijke hoogte. Doelman Andrés Palop verkeek zich daarbij wel op de inzet van de aanvaller.

Maduro werd vlak voor het verstrijken van het uur door Emery naar de kan gehaald. Hij zag vanaf de bank toe hoe zijn team niet meer de winnende treffer kon forceren. Dat doet Getafe een plaatsje stijgen op de ranglijst en houdt Sevilla twaalfde.