Vilanova feliciteert Real Sociedad met zege

Barcelona verloor, na elf overwinningen, zaterdag onverwacht in de Primera División. Ondanks een 0-2 voorsprong, was Real Sociedad met 3-2 te sterk. Barça-coach Tito Vilanova blijft kalm. 

Barcelona, dat na een half uur op rozen leek te zitten, gaf toen Gerard Piqué eruit was gestuurd de voorsprong volledig uit handen. Sociedad richtte zich op en versloeg de koploper verrassend. Trainer van de Catalanen, Tito Vilanova, complimenteert de tegenstander.

"Ik moet Sociedad feliciteren met een uitstekende prestatie", aldus de Spanjaard. "De winst hebben ze helemaal zelf afgedwongen. Het lag meer aan het goede spel van Sociedad dan aan het slechte spel van ons", aldus Vilanova, die wel teleurgesteld was maar niet in paniek raakt.

Vilanova beseft dat het zomaar anders had kunnen lopen zaterdag. "We hadden een goede kans op 0-3, maar kwamen niet tot scoren. De rode kaart die Gerard Pique vervolgens vroeg in de tweede helft kreeg heeft het ons moeilijk gemaakt."

De trainer had Piqué in de rust nog gewaarschuwd. De verdediger pakte in de eerste helft geel nadat hij een vrije trap blokkeerde en werd na de onderbreking gestraft voor een tackle. "In de rust heb ik nog tegen hem gezegd dat zijn eerstvolgende overtreding een rode kaart zou gaan betekenen. Ik heb deze wedstrijd wel 200 overtredingen gezien als die Pique maakte in de tweede helft. Maar ja, het was wel terecht geel."

Barcelona behoudt, ondanks de nederlaag, een voorsprong van elf punten op Atlético Madrid. Morgen kunnen dat er nog acht zijn. Aarstrivaal Real Madrid volgt, met nog het duel tegen Valencia tegoed, op achttien punten.