[Bundesliga] Dortmund verplettert Werder Bremen

Borussia Dortmund heeft de Bundesliga op overtuigende wijze hervat. De regerend landskampioen won op bezoek bij Werder Bremen met maar liefst 0-5.

Dortmund had in Bremen al héél snel een ruime voorsprong te pakken. Eerst was het Marco Reus die een vrije trap hoog over de muur achter keeper Sebastian Mielitz werkte (0-1). Tien minuten later verdubbel Mario Götze de score. De talentvolle spelmaker schoot de bal op aangeven van Kevin Großkreutz vanaf twintig meter in het doel.

Bremen werkte er hard voor, maar kon niet voor gevaar zorgen voor het doel van Roman Weidenfeller. Toen Felipe Santana kort na rust met een kopbal voor 0-3 had gezorgd, was het simpel uitspelen voor Dortmund, dat via de Polen Robert Lewandowski en Jakub Blaszczykowski in de slotfase zelfs nog uitliep naar 0-5.

Door de zege wordt het gat met koploper Bayern München weer teruggebracht tot twaalf punten. De club van Arjen Robben versloeg eerder op zaterdag Greuther Fürth met 2-0. Nummer twee Bayer Leverkusen zegevierde ook en behoudt zodoende een voorsprong van drie punten op Dortmund.