[Premier League] Ruime zege Liverpool, Reading verrast

Vanmiddag werden er zes wedstrijden afgewerkt in de Engelse Premier League. Onder meer Liverpool, Manchester City en Newcastle United kwamen vanmiddag in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Liverpool - Norwich City 5-0
Liverpool ontving in eigen huis Norwich City en had bij rust al een 2-0 voorsprong. Jordan Henderson en Luis Suárez waren de doelpuntenmakers. Na rust zorgden Daniel Sturrigde en Steven Gerrard voor een 4-0 voorsprong. Het was nog niet gedaan, want Norwich-speler Elliot Bennett passeerde zijn eigen doelman; 5-0. The Reds stegen door de overwinning naar de zevende plek.

Manchester City - Fulham 2-0
Manchester City voerde de druk op koploper Manchester United op door met 2-0 van Fulham te winnen. David Silva zorgde al in de tweede minuut voor de 1-0. Twintig minuten voor tijd verdubbelde diezelfde Silva de score en bracht daarmee de uiteindelijke eindstand van 2-0 op het scorebord. Het verschil tussen City en United bedraagt nu vijf punten in het voordeel van laatstgenoemde. ManU heeft nog wel een duel tegoed.

Newcastle United - Reading 1-2
Reading heeft Newcastle United op eigen veld verrast door met 1-2 te winnen. The Magpies kwamen weliswaar dankzij een treffer van Yohan Cabaye nog op 1-0, maar dankzij twee treffers van Adam le Fondre in de slotfase van de wedstrijd werd het 1-2 voor Reading. Door de belangrijke overwinning staat Reading na dit weekend zeventiende. Newcastle handhaaft zich op de zestiende plek.

Swansea City - Stoke City 3-1
Jonathan de Guzman was vanmiddag de grote man bij Swansea City. Onze landgenoot scoorde tweemaal in het met 3-1 gewonnen duel tegen Stoke City. Ben Davies zette Swansea, waar Michel Vorm de gehele partij onder de lat stond, kort na rust op voorsprong en De Guzman bracht de score met twee treffers op 3-0. Michael Owen scoorde in de slotminuut nog de eretreffer namens Stoke. The Swans staan op een knappe achtste plek, terwijl Stoke City terug te vinden is op plek tien.

West Ham United - Queens Park Rangers 1-1
Het Londense onderonsje tussen West Ham United en Queens Park Rangers is in 1-1 geëindigd. Loïc Rémy had namens QPR slechts veertien minuten nodig om zijn eerste treffer in de Premier League te maken. De van Marseille overgekomen spits zette QPR daarmee op 0-1. Joe Cole, die afgelopen maand terugkeerde op het oude nest, zette West Ham na ruim een uur spelen weer op gelijke hoogte met de stadsgenoot. Deze stand bleef vervolgens tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan. QPR blijft hekkensluiter, terwijl West Ham twaalfde staat.

Wigan Athletic - Sunderland 2-3
Wigan Athletic is er niet in geslaagd om in eigen huis van Sunderland te winnen. De bezoekers wonnen met 2-3. Wigan kwam wel op 1-0 voor, aangezien David Vaughan zijn eigen doelman passeerde. Sunderland boog de achterstand voor rust nog om naar een 1-3 voorsprong. Craig Gardner (strafschop) en tweemaal Steven Fletcher waren de doelpuntenmakers. Angelo Henriquez bracht de spanning nog terug door de 2-3 te scoren, maar verder dan dit doelpunt kwam Wigan niet. Wigan staat na dit weekend achttiende, terwijl Sunderland op plek elf staat.