Villas-Boas: "Van Persie verschil tussen United en City"

Tottenham Hotspur-manager heeft zijn bewondering voor Robin van Persie uitgesproken voorafgaand aan de clash met Manchester United. André Villas-Boas vreest de kwaliteiten van Robin van Persie. De trainer van Tottenham vindt het ongelooflijk knap dat hij de overstap van Arsenal naar de huidige koploper zo makkelijk doet laten voorkomen.

"Van Persie speelde vorig jaar op een ongelooflijk niveau bij Arsenal en was erg indrukwekkend. Om vervolgens een overstap te maken naar een grotere club en dan te presteren zoals hij nu doet is van buitengewone klasse. Van Persie is waarschijnlijk het verschil tussen de clubs uit Manchester", zei de Portugees tegenover Sky Sports.

Sir Alex Ferguson liet al eerder weten meer dan tevreden te zijn met Van Persie, maar benadrukte dat United geen eenmansploeg is. Villas-Boas stemde hiermee in. "Rooney offert zich de hele wedstrijd op voor het team. Hij is zo gedreven om te winnen en is de verlichaming van de wilskracht waar United mee voetbalt. Hij en Van Persie zijn een levensgevaarlijk duo. Het individuele talent is te gek voor woorden."

Manchester United is de koploper in de Premier League en neemt het zondagmiddag op tegen Tottenham, dat een sterk seizoen doormaakt en nog helemaal in de race is voor plaatsing in de Champions League.