Heitinga: "Nog iets betekenen voor Ajax"

John Heitinga staat niet onwelwillend tegenover een rentree bij Ajax. De verdediger zit bij Everton op de bank en wil bij een eventuele terugkeer in Amsterdam van waarde zijn. Heitinga lijkt uit te mogen kijken naar een nieuwe club. Ajax lijkt één van de kandidaten om de mandekker aan te trekken.

De 29-jarige Oranje-international sluit een terugkeer niet uit. "Ik wil dan wel iets betekenen voor de club", zegt de Alphenaar in gesprek met ZIJ. Heitinga weet dat de deur voor hem openstaat in Amsterdam.

De verdediger doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en speelde tussen 2001 en 2008 in de hoofdmacht. Een tweede periode in Amsterdam behoort tot de mogelijkheden. "Maar dan wil ik niet afbouwen. Al zou ik niet kunnen zeggen aan welke termijn je dan moet denken. Ik ben 29 jaar. Je weet nooit wat er gaat gebeuren."

"Misschien raak ik wel zwaar geblesseerd, zoals mij in het begin van mijn loopbaan overkwam. Maar de intentie is er wel. Of Barcelona moet zich melden. Daar ga ik zelfs op de fiets naartoe als het moet", besluit Heitinga. De international vertrok in de zomer van 2008 naar Atlético Madrid, waarna hij een jaar later naar Everton ging.