Koeman stuurt spelers naar veilige Kuip

Feyenoord besloot zaterdag de laatste training voor de Klassieker niet af te werken op Varkenoord. Coach Ronald Koeman koos ervoor de oefensessie in De Kuip af te werken. In de voorbije jaren werden de laatste trainingen voor de duels met Ajax drukbezocht. Koeman stoorde zich toen weleens aan de vele fans.

"De laatste jaren konden we niet meer serieus trainen", zegt Koeman tegen De Telegraaf. "De supporters komen met duizenden tegelijk naar die laatste training voor de wedstrijd tegen Ajax."

"Natuurlijk is het goedbedoeld, men wil de spelers steun geven. Maar ze komen op het veld, er is heel veel vuurwerk bij en er komen spreekkoren bij. Aan dat laatste erger ik mij ook", aldus de coach van Feyenoord. In De Kuip kunnen toeschouwers de training gewoon bijwonen.

"Het belangrijkste is dat het veilig moet blijven voor de spelers. Als men nu roept dat we te afstandelijk zijn, is dat niet terecht. We zijn profs en willen op een normale manier werken. Het is wel de laatste training voor een belangrijke wedstrijd", besluit Koeman.