Heracles-trainer Bosz zet transfertargets op de bank

Heracles Almelo houdt ernstig rekening met het vertrek van enkele smaakmakers. Trainer Peter Bosz eist concentratie en zal zijn elftal sterk wijzigen. Samuel Armenteros, Willie Overtoom en Marco Vejinovic hoeven niet te rekenen op een basisplek voor het competitieduel met sc Heerenveen.

Bosz houdt er rekening mee dat het trio Heracles nog deze maand verlaat, zo verklaart hij aan De Telegraaf. "Ik heb volledige concentratie en focus nodig. Ik kan me voorstellen dat een eventuele transfer jongens bezighoudt", aldus de coach. Ook een vertrek van Everton lijkt aanstaande, maar de aanvaller zal wél starten tegen Heerenveen. Elazigspor uit Turkije was al rond met Heracles, maar Everton zag het avontuur zelf niet zitten.

"Vanuit het bestuur is mij medegedeeld dat er serieuze interesse is voor Overtoom en Everton. Anderlecht is nog bezig met Kleber (FC Porto, red.). Als dat afketst, richten ze hun pijlen op een versnelde komst van Armenteros", legt Bosz uit. "Hij is ook nog niet medisch gekeurd. Daarnaast heeft Vejinovic met AZ gesproken."

Armenteros begrijpt keuze trainer
"De trainer wil alleen jongens opstellen die in februari zeker nog bij Heracles zullen zitten", aldus Samuel Armenteros volgens De Telegraaf. "Dat had hij al op het trainingskamp in Belek duidelijk gemaakt. Ik snap het wel hoor. Maar als hij mij nodig heeft, zal ik er zijn."

De spits zou te veel bezig kunnen zijn met een transfer, stelde Bosz. "Ik wil zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen van Anderlecht", aldus Armenteros. "Op dit moment is mijn enige zekerheid dat ik in de zomer naar België ga. Maar ik zou het liefst dit seizoen volmaken bij Anderlecht. Dan kan ik al aan mijn ploeggenoten, de club, de omgeving en de taal wennen. Dan ben ik volgend seizoen meteen klaar om te knallen."