[Primera División] Espanyol klimt na belangrijke zege

Espanyol heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt op Real Mallorca. Hierdoor is de degradatiestreep weer een stukje verder weg.

Na een kwartier spelen stond de ploeg uit Barcelona al op een 1-0 voorsprong. Vanaf een meter of 25 schoot Simão een vrije trap knap binnen. Na twintig minuten zonder spannend voetbal kwam Mallorca weer op gelijke hoogte. Giovani Dos Santos omspeelde Francisco Casilla en schoot binnen.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers zelfs op een 2-1 voorsprong. Voormalig Espanyol-speler Javi Marquez vuurde een laag schot van ruim dertig meter ineens binnen. Na rust kwam Espanyol dicht bij de 2-2 toen oud-AZ'er Hector Moreno (foto) op de lat kopte.

Halverwege de tweede helft was er dan toch de gelijkmaker. Uit een ietwat discutabele penalty schoot Verdú binnen. Tien minuten voor tijd ging het mis voor Mallorca. Luna kreeg zijn tweede gele kaart en twee minuten later schoot Baena na enkele geblokte schoten de 3-2 binnen.

Door de winst klimt Espanyol naar de veertiende plek, terwijl Real Mallorca achttiende blijft staan en in principe zelfs twintigste en laatste kan staan na dit weekend.