Málaga in beroep tegen Europese uitsluiting

Málaga gaat in beroep tegen de beslissing van de UEFA om de club voor een jaar uit te sluiten van Europees voetbal. De zaak wordt voorgelegd aan het internationaal sporttribunaal CAS, laat de nummer vijf uit de Primera División via de website weten. Malaga heeft volgens de UEFA de regels voor Financial Fair Play overtreden.

Málaga stelt dat het de financiële zaakjes inmiddels prima op orde heeft en wil dat graag bij het CAS aantonen. De regels voor Financial Fair Play zijn door de UEFA in het leven geroepen om financiële misstanden in het voetbal aan te pakken. Málaga maakte dankzij de miljoenen van de Qatarese eigenaar de sprong naar de Spaanse top.

Dit seizoen gooit Málaga voor het eerst in de clubhistorie hoge ogen in Europa. De club plaatste zich als groepswinnaar voor de achtste finales van de Champions League. FC Porto is daarin de tegenstander.

Málaga kwam dinsdag ook met nieuws van het transferfront. De Braziliaan Lucas Piazon wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Chelsea. De 18-jarige middenvelder maakte onlangs in de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen Aston Villa zijn debuut in de Premier League. Hij staat bij Chelsea nog onder contract tot medio 2017.