Tegenstrijdige berichten vanuit Turkije

Wesley Sneijder houdt de gemoederen deze transferperiode flink bezig. Gaat hij nou wel of niet naar Galatasaray? Het wordt een lastig verhaal.

De berichten vanuit Turkije zijn tegenstrijdig. Eerder vandaag liet Oguz Altay, de voorzitter van de supportersvereniging van Galatasaray, weten dat de deal met Sneijder bijna is gesloten. Dat had hij persoonlijk vernomen van Ünal Aysal, voorzitter van de Turkse topclub.

"Ik kom zojuist uit een meeting met Galatasaray-president Ünal Aysal. Hij zei me dat er zo goed als overeenstemming is met Sneijder zelf. Het gaat nog om een paar kleine dingen. Donderdag of vrijdag zal de deal worden afgerond", zo liet Altay weten via Twitter. Semith Haznedaroglu, bestuurslid van Galatasaray, was minder positief gestemd. Hij baalt ervan dat Sneijder nog altijd niet heeft laten weten wel of niet te gaan tekenen.

"We kunnen hem niet forceren hier te tekenen als hij dat niet wil", zegt Haznedaroglu dinsdag in de Turkse krant Bugun. "Misschien wil hij liever in de Premier League spelen. Hij moet ons zo snel mogelijk een antwoord geven want wij hebben alles gedaan wat we konden doen. Misschien krijgen we dinsdag respons, maar deze vertraging is niet ideaal. Al dit wachten is niet goed voor ons en we zullen kijken naar een alternatief."

"Het is een situatie vergelijkbaar met de situatie rond Kaká", vervolgt Haznedaroglu. "Daar hebben we ook alles aan gedaan, helaas zonder succes. We kunnen begrijpen dat Sneijder geen haast heeft, maar we hebben ons werk gedaan. We hebben een akkoord met Internazionale bereikt en de speler een aanbod gedaan. We hebben een beslissing nodig, ja of nee."