[Dakar] Stacey is weer onderweg

Hans Stacey is uitgevallen na een stevige crash in de Dakar Rally. De Nederlander uit het Team De Rooy kreeg in de zesde etappe van Arica naar Calama na 79 kilometer een stevig ongeval, waardoor hij niet meer verder kon rijden.

De IVECO van Stacey is over een hoog duin geschoten en meermalen voorwaarts over de kop geslagen, waarbij de vrachtwagen zodanig beschadigd geraakt is dat verder rijden geen optie meer is voor de winnaar van de etappe van gisteren. Zowel Stacey als zijn bemanning zijn ongedeerd gebleven.

Update 18.41 uur

Ook Marcel Schoo behoorlijk tot de uitvallers. De Nederlander is met zijn Tatra over de kop geslagen. Net als bij Stacey zijn Schoo en zijn bemanning ongedeerd gebleven. De Nederlander reed achteruit een kuil in en sloeg hierbij over de kop.

Verder is de Dakar voorbij voor Carlos Sainz. De Spanjaard kampte met een motorisch probleem aan zijn buggy, waardoor hij niet meer verder kon rijden.

Update 20.45 uur

Het leek er lange tijd op dat Hans Stacey Dakar 2013 moest verlaten, maar Omroep Brabant meldt zojuist dat de trucker weer door de woestijn rijdt. Na een zware crash, die eerder vandaag plaats vond, heeft Stacey samen met Bernhard der Kinderen en Detlef Ruf de etappe weer hervat.

Stacey uitgevallen in de Dakar Rally (Foto: Pro Shots)