Darter Klaasen mag weer toernooien spelen

Darter Jelle Klaasen mag weer pijltjes gaan gooien op het hoogste niveau. De profbond PDC heeft beslist dat de Nederlander weer aan alle toernooien mag meedoen. Klaasen had recht op een tourkaart voor het nieuwe jaar, maar het was de vraag of hij die nog wel zou krijgen.

De 28-jarige darter mocht een tijdje niet spelen nadat bekend werd dat hij naaktfoto's van zichzelf naar een minderjarig en verstandelijk beperkte meisje had verstuurd. Daarvoor werd hij veroordeeld. De Brabander kreeg een taakstraf van zestien uur en een boete van vierhonderd euro. Voor de dartbond is daarmee de kous af.

"Erg blij! Vandaag officieel te horen gekregen dat Jelle gewoon de hele tour af mag gaan bij de PDC voor het jaar 2013! :-D Wil iedereen bedanken voor de steun van de afgelopen maanden! We gaan er weer voor!!!", liet Klaasens vriendin Nanke Meester op Facebook weten. Klaasens grootste prestatie was in 2006 toen hij op 21-jarige leeftijd Raymond van Barneveld versloeg in de finale van Lakeside en wereldkampioen werd bij de BDO. Na zijn wereldtitel heeft hij nauwelijks meer iets gepresteerd. Op dit moment staat hij op de 47ste postitie van de Order of Merit bij de PDC.