Flecha gaat bij Vacansoleil voor eigen succes

Wielrenner Juan Antonio Flecha is geenszins van plan zijn ambities te laten varen. De 35-jarige Spanjaard met Argentijnse roots, die na twee jaar het Britse Sky verruilde voor Vacansoleil, denkt bij de Nederlandse World Tour-ploeg weer te kunnen gaan voor eigen succes.

"Ik wil weer de Flecha zijn die ik altijd was", zegt de coureur op de website van de wielerformatie. "Een etappezege in de Tour de France staat hoog op mijn verlanglijstje."

De overstap van het toonaangevende Sky naar Vacansoleil ziet Flecha, die eerder vier jaar voor Rabobank reed, niet als een stap terug. "De belangen liggen er anders en daar is op zich niets mis mee. Maar ik heb nog mijn eigen ambities en als ik die wil waarmaken, moest ik naar een ploeg waarin ik vrijheid krijg."

Flecha, in de Tour van 2011 nog betrokken bij een valpartij waarbij Johnny Hoogerland in het prikkeldraad belandde, zegt nog niet aan het einde van zijn carrière te denken. "Ik ben er voor deze ploeg om gebruikt te worden. Het is mooi om te zien als anderen daardoor verbeteren. Een toekomst als sportdirecteur zie ik daarom ook wel zitten."

Het seizoen begint voor Flecha met de Ronde van Qatar. Het evenement, dat sinds 2002 jaarlijks wordt verreden in het Arabische emiraat, vindt plaats van 3 tot en met 8 februari.