Stekelenburg blijft op zijspoor bij AS Roma

Maarten Stekelenburg is ook in het nieuwe jaar geen basisspeler bij AS Roma. Voor de uitwedstrijd tegen Napoli gaf coach Zdenek Zeman de voorkeur aan Mauro Goicoechea.

De Nederlandse goalie moet in Napels genoegen nemen met een plek op de bank. De Oranje-international lijkt uit te kunnen kijken naar een nieuwe werkgever. Zeman liet Stekelenburg ook aan het slot van 2012 links liggen. De oud-Ajacied was ook enkele wedstrijden niet inzetbaar vanwege een blessure. Goicoechea is de eerste keus.

Stekelenburg heeft daarnaast ook te maken met Bogdan Lobont, in het verleden ook al ploeggenoten bij Ajax. Zaakwaarnemer Rob Jansen van Stekelenburg liet eerder al weten dat de doelman de situatie bij zijn huidige club even zou afwachten. "Het is niet helemaal duidelijk wat de exacte situatie is met de keepers bij Roma."

"Maarten komt natuurlijk wel terug van een blessure. Maar ook dat mag niet te lang duren", zei Jansen tegen Voetbal International. "Er wordt gekeken naar het Nederlands elftal, het WK en zijn carrière op zich. Maarten is geen doelman die op de bank bij Roma gaat zitten", besluit de agent van doelman van het Nederlands elftal.