[Serie A] Juventus verliest in eigen huis van Sampdoria

Juventus heeft zondagmiddag de derde seizoensnederlaag geleden. De ploeg van trainer Antonio Conte verloor in eigen stadion met 2-1 van Sampdoria. Sebastian Giovinco schoot de Oude Dame in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar de Argentijn Mauro Icardi keerde het tij met twee treffers in de tweede helft. De bezoekers speelden ruim een uur met een man minder, na tweemaal geel voor Gaetano Berard.

Juventus-spits Mirko Vucinic kreeg nog een aantal riante mogelijkheden op de 2-2, maar de Montenegrijn raakte eenmaal snoeihard de lat en miste nog een opgelegde kans voor open doel. Door de nederlaag zag Juventus het gat met naaste belager Lazio Roma, dat zaterdag al won van Cagliari, slinken tot vijf punten.

Fiorentina verzuimde tot op zes punten van Juventus te komen. De ploeg uit Florence verkeek zich in eigen huis op Pescara, dat door goals van Jonathas en Mervan Celik in de tweede helft met 0-2 won. Oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui ontbrak bij Fiorentina, omdat hij momenteel met Marokko in voorbereiding is op de Afrika Cup.

AC Milan herstelde zich van de nederlaag tegen AS Roma en boekte tegen Siena een driepunter. Bojan en Giampaolo Pazzini tekenden met treffers in de tweede helft voor de 2-1 zege. Michele Paolucci deed vlak voor tijd namens Siena iets terug. Urby Emanuelson bleef in San Siro de gehele wedstrijd op de reservebank.