[Serie A] Inter hard onderuit bij Udinese

Internazionale is belabberd begonnen aan de tweede seizoenshelft in de Serie A. De achttienvoudig Italiaans kampioen ging zondag in Stadio Friuli met 3-0 onderuit tegen Udinese. Voor Inter, dat een straatlengte achterstaat op koploper Juventus, is het al de vierde uitnederlaag op rij.

Na een slaapverwekkende eerste helft brak Antonio di Natale na ruim een uur spelen de wedstrijd open. De clubtopscorer schatte een fraaie pass van Alvaro Pereira op waarde. Tien minuten voor tijd prikte Di Natale ook de 3-0 binnen, wat hem een publiekswissel opleverde. Luis Muriel had even daarvoor het tweede doelpunt gemaakt.

Inter eindigde de wedstrijd met tien man. De Braziliaanse verdediger Juan kreeg net na de openingsgoal zijn tweede gele kaart. Wesley Sneijder, die met de clubleiding in de clinch ligt over zijn contract, was opnieuw buiten de selectie gelaten.

Inter handhaaft zich voorlopig op de vierde plaats, maar kan zondagmiddag door Napoli en AS Roma gepasseerd worden. Udinese is de nummer zeven.


Inter hard onderuit bij Udinese (Foto: Novum)