Chadli dacht: Ik ga stiften

Nacer Chadli werd met twee doelpunten man van de wedstrijd bij AZ -€“ FC Twente. De 23-jarige Belg opende de score en maakte op schitterende, en ook doordachte, wijze de 0-3.

Pas deze maand keerde Chadli terug van een enkelblessure, maar hij toonde vorige week tegen Heracles Almelo al aan weinig wedstrijdritme nodig te hebben om zijn klasse te tonen. Vrijdag was hij tegen AZ andermaal in goeden doen. "Ik ben net terug en voel me nog niet eens topfit", zei Chadli na afloop van de wedstrijd tegen verschillende media. "Maar op het veld gaat het goed, anders maak je geen twee doelpunten. Het belangrijkste is echter dat we drie punten hebben gepakt. Het is lang geleden dat Twente hier heeft gewonnen (tien jaar, red.)"

Chadli startte vanaf de linkerkant, maar maakte beide doelpunten toen hij naar binnen was getrokken. Bij zijn tweede treffer verschalkte hij doelman Esteban met een tergend langzame stift van buiten het strafschopgebied. Hij beschreef zijn moment: "Wijnaldum kopte de bal weg en ik zag dat de keeper wat voor zijn doel stond. Daarna nam ik de bal aan en keek ik nog een keer. Ik zag de keeper weer te ver voor zijn doel staan. Toen dacht ik: Ik ga stiften. De bal leek op de lat te gaan, maar gelukkig viel hij nog in het doel. Een heerlijk gevoel."

Zijn derde was fraai, maar zijn eerste treffer van de avond was veel belangrijker. Hij schoot vlak na rust raak op een moment dat AZ de dominerende partij was. "We begonnen de wedstrijd goed, maar daarna zakten we weg. In de tweede helft scoren we snel en die goal heeft ons geholpen. We speelden uit tegen een sterke ploeg als AZ. Dan is het zaak om bij een voorsprong slim en compact te spelen. Zij kregen met Altidore een goede kans op de gelijkmaker, maar daarna hebben we gewacht op onze kansen. We hebben dit seizoen veel blessures gehad, maar hebben dat aardig opgevangen. Nu wordt iedereen weer fit en moeten we doorgaan zoals vanavond."