Ajax gaat samenwerken met Trencin

Ajax en AS Trencin hebben de handen ineen geslagen. De Amsterdammers zijn met de Slowaakse club een samenwerkingsverband aangegaan, meldt Ajax woensdag. De overeenkomst ging begin deze maand al in en heeft een looptijd van twee jaar.

De clubs gaan samenwerken op voetbaltechnisch gebied, waarbij volgens Ajax gedacht moeten worden aan scouting, de doorstroming van talenten en het overnemen van spelers.

Oud-Ajacied Tscheu La Ling is de eigenaar van Trencin, dat momenteel zesde staat in de Slowaakse Super Liga. Ling was vorig jaar nog inzet van een steekspel tussen Johan Cruijff en de overige leden van de Raad van Commissarissen.

De legendarische nummer veertien schoof Ling naar voren als beoogd algemeen directeur, maar zijn mede-RVC-leden hielden dat tegen. Uiteindelijk kwam het kamp Cruijff in de bestuurscrisis als winnaar uit de wedstrijd, waardoor een samenwerkingsverband met Lings Trencin nu niet uit de lucht komt vallen. Vorige week werd al bekend dat vier spelers van Trencin binnenkort op proef komen in Amsterdam.