[WK Clubs] Sanfrecce wordt vijfde na zege op Ulsan Hyundai

Sanfrecce Hiroshima heeft zich in eigen land verzekerd van de vijfde plaats op het WK voor clubs. In de beslissingswedstrijd werd Ulsan Hyundai uit Zuid-Korea verslagen.

De Zuid-Koreanen kwamen in het begin van de wedstrijd nog wel op voorsprong, al had de ploeg daar wel hulp voor nodig. Hiroki Mizumoto was de ongelukkige die de bal na zeventien minuten achter zijn eigen doelman werkte. Sanfrecce wist echter voor rust nog op gelijke hoogte te komen, via een wat gelukkige goal van Satoru Yamagishi, die doelman Young-Kwang Kim via een rebound versloeg.

Na rust werd het krachtsverschil een stuk meer duidelijk. Sanfrecce was een maatje te groot voor de Ulsan uit Zuid-Korea, dat wel dapper strijdend ten onder ging. Aanvaller Hisato Sato was de grote man aan de zijde van Sanfrecce Hiroshima en kroonde zich met twee doelpunten tot Man of the Match Yong Lee deed in de absolute slotfase nog iets terug, maar vervolgens floot de scheidsrechter voor het einde.

Door de 3-2 zege pakte Sanfrecce de vijfde plaats op het WK voor clubs, nadat beide ploegen in de kwartfinale al verloren. De ploegen Corinthians, Monterrey, Al-Ahly en Chelsea staan in de halve finales en komen woensdag en donderdag in actie.