Brawn: "Mercedes gaat voor zeges in 2013"

Ross Brawn wil dat het Formule 1-team Mercedes komend seizoen voor de zeges mee gaat doen. De renstal trok hiervoor Lewis Hamilton aan die zelf een enorme slag om de arm houdt en voorzichtig is over zijn kansen om op de hoogste trede van het podium te kunnen staan.

Brawn meldt aan Autosport dat Hamilton iets te negatief denkt. "Ik denk het wel. We werken bij Mercedes namelijk ontzettend hard om progressie te maken en Lewis en zijn teamgenoot Nico Rosberg volgend jaar de kans te geven om polepositions en zeges te pakken, dus dat is dan uiteraard ook waar we op inzetten. Het is natuurlijk moeilijk om voorspellingen te doen, zeker aangezien we niet weten wat de rest de komende winter uitvoert. Maar ondanks dat heb ik er vertrouwen in dat we het volgend jaar daadwerkelijk beter kunnen doen."

Brawn snapt wel dat Hamilton vanwege de recente geschiedenis van Mercedes niet meteen hoog van de toren blaast. "Ik denk dat Lewis gewoon heeft geprobeerd om de verwachtingen in te perken met die uitspraken. Ik twijfel er namelijk niet aan dat hij van binnen niets liever wil dan polepositions behalen en overwinningen pakken, ondanks dat hij weet dat we samen nog veel werk te doen hebben."