Ecclestone onder vuur van Di Montezemolo

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft stevige kritiek te verwerken gekregen van Ferrari-baas Luca di Montezemolo. De Italiaan hekelt het feit dat de Brit meteen de kant van Red Bull koos toen Ferrari autosportfederatie FIA om opheldering van het vermeende inhalen onder geel van Sebastian Vettel.

Volgens Di Montezemolo speelt de leeftijd van Ecclestone (82 jaar, red.) hem nu parten. "Je moet respect hebben voor de ouderen, vooral wanneer ze die fase in hun leven bereiken wanneer ze niet meer goed weten wat ze zeggen. Het is echter duidelijk dat een hoge leeftijd niet samengaat met bepaalde verantwoordelijkheden."

Ferrari stuurde vorige week een brief naar de FIA zodat deze een einde zou kunnen maken aan de speculaties over de mogelijk illegale inhaalactie van Vettel op Toro Rosso-coureur Jean-Eric Vergne. De Italianen dienden geen officieel protest in en hebben dan ook vrede met de uitkomst. "De FIA heeft geoordeeld dat er geen overtreding heeft plaatsgevonden. Mijn felicitaties gaan dus uit naar Vettel en Red Bull, die de titel terecht hebben gewonnen."