[Bundesliga] Schalke knokt zich naar punt tegen Gladbach

Schalke 04 heeft in de Bundesliga op de valreep een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Borussia Mönchengladbach. De ploeg van Huub Stevens liep zich lange tijd stuk op de verdediging van de bezoekers, maar vijf minuten voor tijd maakte Julian Draxler de gelijkmaker. Igor De Camargo had na 62 minuten de score geopend.

Klaas-Jan Huntelaar en Roel Brouwers namen de Nederlandse inbreng voor hun rekening. De onfortuinlijk spelende Huntelaar werd na 71 minuten vervangen, terwijl Brouwers bij Gladbach twee minuten voor tijd in het veld kwam. Ibrahim Afellay ontbrak bij Schalke door een blessure, iets wat voor Luuk de Jong bij de tegenpartij gold.

Verdiend was de late gelijkmaker van Schalke zeker. De thuisploeg had lange tijd een groot overwicht, maar na een fout van Schalke-verdediger Joel Matip kwam Borussia tegen de verhouding in op voorsprong. Na een voorzet van Teemu Pukki vond Draxler alsnog een bres in de vijandelijke verdedigingswal. Schalke, dat al vier competitieduels niet won, staat nu met 25 punten uit vijftien duels vierde.

Nummer twee Bayer Leverkusen won wel en verkleinde het gat met koploper Bayern München tot zeven punten. Stefan Kiessling tekende in het thuisduel tegen FC Nürnberg voor de enige treffer van de wedstrijd. Bayern neemt het later zaterdag in eigen huis op tegen Borussia Dortmund.

FC Augsburg pakte in eigen huis een puntje. Met voormalig Eredivisiespelers Gibril Sankoh en Ragnar Klavan in de basis werd SC Freiburg op 1-1 gehouden. Tobias Werner schoot de thuisploeg op voorsprong, maar nog in de eerste helft zorgde Jonathan Schmid voor evenwicht. Augsburg deed door de remise de rode lantaarn op doelsaldo over aan promovendus Greuther Fürth.