West Ham lang zonder huurling Carroll

West Ham United moet het lange tijd stellen zonder Andy Carroll. De 23-jarige spits is met beschadigde kniebanden in ieder geval voor de rest van dit kalenderjaar uitgeschakeld. Coach Sam Allardyce vreest zelfs tot februari geen beroep te kunnen doen op de huurling van Liverpool, die dit seizoen pas eenmaal wist te scoren in tien competitieduels.

"We hadden niet verwacht dat het zo ernstig zou zijn, maar het lijkt erop dat we hem zes tot acht weken kwijt zijn", vertelde Allardyce zaterdag voor het thuisduel tegen Chelsea tegen Sky Sports. De lange aanvaller liep de blessure midweeks op in de uitwedstrijd tegen Manchester United.

De lange absentie is een flinke streep door de rekening van Carroll, die hoopte bij West Ham zijn carrière nieuw leven in te blazen, nadat zijn avontuur bij Liverpool op een teleurstelling was uitgelopen. Carroll werd voor een clubrecord overgenomen van Newcastle United, maar kon de hoge verwachtingen geen moment inlossen.

De negenvoudig Engels international stond eerder dit seizoen ook al een paar weken aan de kant met een hamstringblessure. "We moeten verder", sprak Allardyce niettemin optimistisch. "Er is niets wat we kunnen doen aan deze traumatische blessures."