Krajicek wil in maart terugkeren op tennisbaan

Michaëlla Krajicek wil in maart haar rentree in wedstrijdverband gaan maken. De Nederlandse tennisster staat sinds de US Open eind augustus aan de kant. Voor die tijd kampte ze met een knieblessure en hartproblemen, terwijl ze nu de maken heeft met vermoeidheid.

Krajicek sprak met NUsport. "Het belangrijkste is eerst gewoon gezond worden, maar om eerlijk te zijn is mijn doel eind maart weer te gaan spelen." De vermoeidheid kan roet in het eten gooien. "Ik houd de trainingen maar anderhalf uur vol. Ik heb veel tests ondergaan, maar het vervelende is dat de artsen eigenlijk niets concreets hebben gevonden. Ik heb geen ziekte van Pfeiffer of zoiets, maar mijn lichaam is wel wat zwakker."

De 23-jarige Krajicek heeft door de problemen een streep moeten halen door de KNLTB Masters en de Australian Open. Ze hoopt iets eerder dan maart terug te keren, maar de Fed Cup van februari komt te vroeg. "Ik wil gewoon duizend procent zeker weten dat het goed gaat als ik terugkeer. Daar zijn waarschijnlijk nog een aantal maanden voor nodig. Ik ben echt hard aan het werken en het gaat steeds beter, maar het heeft gewoon tijd nodig."

De Nederlandse met Tsjechische roots werkt nu haar trainingen af onder haar nieuwe coach Jaroslav Jandus. Ze hoopt dat de Tsjech, wanneer ze weer fit is, met haar mee wil reizen langs de tennisbanen. Krajicek heeft haar ranking op de 105e plaats laten bevriezen, waardoor ze vanaf maart in ieder geval rechtstreeks toegang heeft tot een aantal grotere toernooien, waaronder Wimbledon. Op dit moment richt ze zich op haar herstel. Stoppen is geen optie. "Ik heb bijna meer motivatie dan ooit, maar ik moet het van dag tot dag bekijken."