'Two and a Half Men onchristelijke rotzooi'

"Two and a Half Men is rotzooi." Nee, deze keer geen uitspraak van een zure tv-recensent, maar van één van de sterren van de serie, Angus T. Jones.

Jones, die de rol van Jake Harper speelt, heeft onlangs met behulp van de Californische Fremont Forerunner Church God teruggevonden. In een filmpje op YouTube vertelt hij over zijn nieuwe ervaringen en inzichten.

Hij wil helaas niet zeggen waar hij God gevonden heeft, hoewel dat veel existentiële vragen zou oplossen, maar hij zegt wel dat Two and a Half Men 'filth' oftewel rotzooi is, die mensen niet zouden moeten kijken: "Stop alsjeblieft met het te bekijken. Stop alsjeblieft met je hoofd te vullen met rotzooi."

"Je kunt geen oprecht godvrezende persoon zijn, en tegelijk in zo'n tv-show verschijnen," verklaart hij: "Ik weet dat ik het niet kan. Ik ben er niet blij mee dat ik aan de ene kant leer wat de Bijbel zegt, en aan de andere kant in die tv-show speel."

CBS en Warner Bros. hebben nog geen reactie gegeven over een mogelijk vertrek van Jones uit de serie. De nu 19-jarige Jones speelt al sinds 2003 Jake Harper in de succesvolle sitcom. Klachten over de 270.000 dollar die hij per aflevering vangt, heeft deze kleine hoer van Babylon niet.

Jones hervonden vroomheid doet denken aan de transformatie van Kirk Cameron. Begonnen als ster in de serie Growing Pains, maakte hij al snel de cast- en crewleden het werken onmogelijk door zijn steeds erger wordende puriteinse eisen. Na de serie getorpedeerd te hebben, reist hij nu rond als predikant, onder meer om evolutie te ontkrachten aan de hand van 'crocoducks' en bananen.