Gevaarlijke internationale drugsbende opgerold

De marechaussee heeft met de aanhouding van in totaal twaalf personen een internationale drugsbende opgerold. De elf mannen en een vrouw zijn afkomstig uit Kaapverdië, de Verenigde Staten en de Nederlandse Antillen, maakte de marechaussee woensdag bekend.

De volgens de marechaussee gevaarlijke bende zou zich bezig hebben gehouden met drugshandel, witwassen van crimineel geld en deelname aan een criminele organisatie. Vijf van hen, die eerder deze maand werden aangehouden, worden verdacht van het voorbereiden van liquidaties.

Zeven leden van de bende werden dinsdag aangehouden in Eindhoven, Diemen en Amsterdam. Daarbij werden diverse woningen en bedrijfspanden doorzocht, waarbij onder meer een hennepplantage en munitie werd gevonden. Aan de grootschalige actie werkten ruim tweehonderd leden van onder meer politie, marechaussee, FIOD en defensie mee.

De internationale bende zou hebben geprobeerd cocaïne vanuit het Carabisch gebied naar Nederland te smokkelen. Dat zou onder meer gebeurd zijn door de inzet van drugskoeriers en het verstoppen van drugs in vracht.

De twaalf verdachten zitten nog vast. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.