FOK! wat een weer...Enige tijd regen

Goedemorgen! Op veel plaatsen brak de zon gisteren verrassend goed door en is het toch nog een mooie middag geworden. Vandaag zullen we het écht met wat minder weer moeten doen. Gisteren lag het front al in de buurt van ons land, maar pas vanmiddag en vanavond trekt deze van west naar oost over ons land.

Dit levert een meest bewolkte dag op en van het westen uit gaat het regenen. De regen arriveert pas later in de middag in het noordoosten, maar in het zuidwesten zal het dan alweer droog gaan worden en volgen er ook weer een paar opklaringen. Koud zal het vandaag niet worden, want de temperatuur loopt op naar ongeveer 9 graden. De wind neemt vandaag wel flink toe en draait van zuidoost naar west en vooral in de avond kan er langs de kust misschien wel even een windkracht 7 komen te staan. Als de storing eenmaal voorbij getrokken is vallen we de rest van de week weer een beetje in het patroon van de afgelopen dagen. Overwegend droog weer met af en toe wat zon, maar de bewolking zal toch het grootste gedeelte van ons weerbeeld gaan bepalen.

In het noorden van Scandinavië vriest het dat het kraakt en zakt de temperatuur in de nacht en vroege ochtend tot beneden de -20 graden. De Spaanse regens hebben zich inmiddels naar Griekenland verplaatst en daar zal het ook de komende dagen kletsnat zijn. Temperaturen van boven de 20 graden vinden we nu vooral aan de Turkse Zuidkust.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Rustig weerDe afgelopen dagen was het vaak erg rustig weer. Ook in Eemnes was dat het geval en naast het stilstaande water maakte Klapmongeaul dit spiegelbeeld.