Kramer begrijpt dunnere spoeling bij allrounden

Schaatser Sven Kramer zegt tegenover NUsport te begrijpen dat steeds meer schaatsers het allrounden links laten liggen en zich steeds meer gaan richten op één afstand waarop ze goed zijn. De Nederlander vindt dit wel jammer, want het komt het niveau van het allrounden niet ten goede.

"Daardoor wordt de top te smal. En terecht dat ze weglopen, want het allrounden is niet olympisch. Nu kan een goede allrounder nog wereldkampioen op de vijf kilometer worden, maar een meerkamper in de atletiek wint de individuele 800 meter niet, omdat hij ook moet kunnen speerwerpen." Kramer vindt het jammer dat schaatsers niet proberen meer afstanden te rijden. "Ik vind het van armoede getuigen als sporters alleen voor hun eigen afstand kiezen."

Kramer zelf zat tot voor kort in de lappenmand. De Fries blesseerde enkele maanden geleden zijn rug bij een valpartij in de tuin. Hij was hierdoor enige tijd uitgeschakeld, maar heeft inmiddels de training weer hervat. Tijdens de NK afstanden in Heerenveen zal hij waarschijnlijk alleen de vijf kilometer rijden.