Makaay: "Castaignos in twee jaar niet vooruitgegaan"

Vandaag staat om 14.30 uur in de Eredivisie de topper tussen FC Twente en Feyenoord op het programma. Twente-spits Luc Castaignos zal in ieder geval op scherp staan nu Feyenoord-spitsentrainer Roy Makaay heeft laten weten dat de aanvaller in twee jaar tijd geen progressie heeft geboekt.

Castaignos was bij Feyenoord de opvolger van Makaay en werd ruim een jaar geleden aan Internazionale verkocht. In Italië zat de aanvaller voornamelijk op de bank of op de tribune, waarna afgelopen zomer Twente zich om hem ging bekommeren. Makaay vindt dat de 20-jarige Nederlander ook bij de Tukkers nog niet veel beter is geworden dan hij twee jaar geleden bij de Rotterdammers was.

Makaay sprak met de NOS. "Ik kan niet beoordelen wat hij allemaal in dat jaar in Italië heeft gedaan, maar hij heeft nauwelijks gespeeld. En voor een jonge voetballer is het natuurlijk erg belangrijk om veel wedstrijden te spelen. Anderzijds heeft hij wel op hoog niveau kunnen trainen bij Internazionale."

Toch komt dat er volgens de voormalig topspits bij Castaignos nog niet uit. "Ik zag hem laatst een voorzet met buitenkant rechts geven. Daar heb je ook een linkerbeen voor, denk ik dan. Ik zei twee jaar geleden al tegen hem dat hij zijn linkerbeen moest ontwikkelen. Dat gold ook voor het koppen. Wat ik tot dusver heb gezien van hem bij FC Twente vertoont hij daarmee echter nog niet veel verbetering. Hij heeft nog een hoop dingen die hij moet verbeteren, maar als hij dat doet, wordt hij zeker een heel goede spits."