Denswil waarschijnlijk vervanger van Moisander

Stefano Denswil vervangt hoogstwaarschijnlijk zaterdag tegen Vitesse de geschorste Niklas Moisander in het hart van de verdediging bij Ajax. Dat heeft trainer Frank de Boer vrijdag gezegd. De 19-jarige verdediger maakte woensdag in de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek zijn debuut, tot tevredenheid van De Boer. "Hij speelde goed en doet dit ook al een tijdje bij Jong Ajax."

Miralem Sulejmani ontbreekt in de selectie van de Amsterdammers. Hij wordt vervangen door de jonge Deen Lucas Andersen. Voor de 18-jarige Andersen is het zijn eerste selectie sinds zijn overstap deze zomer van Aalborg. "Je moet keuzes maken. Sulejmani's contract loopt af en de tijd is rijp Andersen erbij te halen", lichtte De Boer zijn keuze toe.

Derk Boerrigter, die zich woensdag in het bekerduel met ONS Sneek in de rust moest laten vervangen met een blessure, zit zaterdag gewoon bij de selectie. De linksbuiten die er vorig seizoen lang uit lag met een rugkwetsuur is fit genoeg om te kunnen spelen.

De Boer waakt voor nieuw puntverlies. De achterstand op koploper FC Twente is al opgelopen tot zeven punten."We mogen geen punten meer morsen, zeker niet thuis." De Amsterdammers speelden dit seizoen al zes keer gelijk, en gaf daarbij vijf keer een voorsprong weg. Gelukkig zijn we eraan gewend om in korte tijd veel belangrijke wedstrijden te spelen."

De coach verheugt zich op het weerzien met Theo Janssen, die deze zomer terugverhuisde naar Vitesse."Hij heeft hier een mooi jaar gehad en is met Ajax kampioen geworden. Wel is het te hopen dat ik kan lachen na de wedstrijd, en niet Theo."

Om Vitesse, dat derde staat in de competitie, te bombarderen tot titelfavoriet vindt De Boer nog te vroeg."Ze krijgen nu een reeks lastige wedstrijden. Als ze daar goed doorheen komen kun je zeggen of Vitesse titelkandidaat is of niet."