Deal met gemeente houdt PSV uit rode cijfers

PSV heeft vorig seizoen een winst geboekt van 27,6 miljoen euro. De winst komt grotendeels doordat de grond waarop het stadion staat, is verkocht aan de gemeente. Zonder die eenmalige inkomsten leden de Eindhovenaren een verlies 6,6 miljoen euro. Dat maakte de club vrijdag bekend.

Het voor de gronddeal gecorrigeerde verlies is wel lager dan in het seizoen 2010-2011. Toen leed PSV nog een verlies van 22,9 miljoen euro. De club wil uiterlijk volgend seizoen weer op eigen kracht winst maken. De omzet bedroeg vorig seizoen 101,2 miljoen euro. Zonder de grondverkoop bleef daar 58 miljoen van over. Dat is een stijging van drie miljoen ten opzichte van het vorige boekjaar, veroorzaakt door hogere sponsorinkomsten. De kosten daalden tegelijkertijd van 78,1 miljoen naar 64,6 miljoen door lagere lasten, minder transferuitgaven en kostenbesparingen in de organisatie.

Algemeen directeur van PSV Tiny Sanders zegt dat het resultaat toont dat de club bijna weer gezond is. "We lopen voor op de langetermijndoelstellingen en verwachten snel weer een positief resultaat te halen." Sanders rekent daarbij ook op de beoogde overeenkomst tussen de Eredivisie CV en Fox International, die clubs meer tv-gelden oplevert.