Murray wil meer dopingtests in tennis

Andy Murray is van mening dat er meer op doping gecontroleerd moeten worden binnen de tennissport. De Britse tennisser, dit jaar winnaar van olympisch goud en de US Open, is geschrokken van de dopingpraktijken binnen het wielrennen en vind dat het aantal controles bij het tennis ook omhoog moet om geloofwaardig te blijven.

"Natuurlijk is niemand blij als er om 6 uur 's ochtends op je deur wordt gebonsd, maar sinds de affaire rond Lance Armstrong is mijn mening bijgedraaid", aldus de Brit. "Afgelopen zaterdag, toen ik hier in Parijs arriveerde, stonden er ook controleurs op me te wachten. Het kwam uit het niets, maar het is een goede zaak. Tennissers zijn niet gewend aan veel bloedtesten."

"Ik heb dit jaar maar vier of vijf bloedtesten gehad, natuurlijk wel veel meer urinecontrole. Maar als je ziet wat er in andere sporten gebeurt, dan begrijp je de noodzaak van die tests. Het is een schande voor de wielersport, maar ik vind het nog onbegrijpelijker dat ze er zo lang mee zijn weggekomen."

Ondanks de vraag om meer tests is Murray wel van mening dat de tennissport vrijwel schoon is qua dopinggebruik. "Wielrennen is puur fysiek, er is vrij weinig techniek voor nodig. Dat ligt bij tennis wel anders. Van doping krijg je niet opeens een betere forehand."