Verbeek: "Lekker om weer eens te winnen"

Trainer Gertjan Verbeek zag zijn AZ zondagmiddag eindelijk weer eens drie punten bijschrijven. Dat gebeurde bij Vitesse (1-2). De Alkmaarders waren voorafgaand aan het duel vier competitiewedstrijden zonder overwinning, maar in Arnhem kwam daar vanmiddag een einde aan.In een zwaarbevochten duel pakte AZ in de slotfase drie punten bij Vitesse. 

Verbeek toonde zich na afloop vooral opgelucht. "Het is wel weer eens lekker om te winnen', constateerde Verbeek. "Dat was wel even een tijdje geleden. In de tweede helft hebben we veel moeten verdedigen, maar dat hebben we goed gedaan", aldus de oefenmeester tegenover de camera's van Eredivisie Live. "We wisten dat Vitesse het in de tweede helft anders ging aanpakken. Ze hebben ons een halfuur lang echt onder druk gezet."

Vitesse-coach Fred Rutten baalde op zijn beurt stevig. Voor Vitesse betekende de verliespartij de eerste nederlaag van het seizoen. "Wij kregen twijfelaars in ons team. Een helft wilde druk zetten en een helft terugzakken. Na rust denk ik dat we dat repareerden, toen konden wij er één of twee maken."