Krul: "Goed dat iedereen weer fit is"

Tim Krul is samen met verdedigers Fabricio Coloccini en Steven Taylor weer terug van een blessure bij Newcastle United. "Onze sterke defensie komt weer terug. We hebben een aantal blessures gehad aan het begin van het seizoen en hebben achterin niet met onze sterke vier verdedigers gespeeld, zoals vorig seizoen."

Dit vertelt Krul aan de Sun on Sunday. "We hadden een solide basis toen, maar nu ben zelfs ik geblesseerd geweest en een paar weken eruit geweest, dus het is goed dat iedereen nu weer fit is. Mijn blessure had niet op een slechter moment kunnen komen", vervolgt de 24-jarige Hagenaar.

"Ik was eerste doelman van het Nederlands Elftal, speelde de wedstrijd en raakte geblesseerd. Ik baalde ervan, want ik hou er van om voor Newcastle te spelen." De defensie van Newcastle was hierdoor incompleet, terwijl topspits Papiss Cissé uit vorm is. Zijn maatje Demba Ba presteert wel goed.

"Hetzelfde gebeurde vorig seizoen", weet Krul. "Als de ene niet scoorde, deed de ander dat wel. Het seizoen is tot nu toe nog niet best. Vorig seizoen waren we verwend omdat we de eerste elf duels niet verloren. Natuurlijk willen mensen dit seizoen vergelijken met vorig jaar, maar de volgende vijf wedstrijden spelen we tegen de teams die om ons heen staan en zij zijn de ploegen waartegen we punten moeten pakken."