JFK bombardeert André Kuipers tot Greatest Man

André Kuipers is zaterdagavond uitgeroepen tot Greatest Man. De 54-jarige astronaut liet onder meer Afrojack, Johnny de Mol en Arie Boomsma achter zich. Turner Epke Zonderland eindigde op de tweede plaats, de derde plek was voor sportverslaggever Wilfred Genee.

"Ik voldoe niet aan alle criteria", moest Kuipers bekennen. "Maar ik kan niet ontkennen dat je de laatste tijd niet om mij heen kon. Hoe dan ook, ik ben best trots dat ik verkozen ben boven alle andere mannen die een stempel hebben gedrukt op het afgelopen jaar."

Mannenblad JFK kiest elk jaar een Greatest Man, de titel gaat naar een Nederlandse man die opvalt door zijn prestaties en imposante carrière. Kuipers, die ruim 190 dagen in de ruimte verbleef, werd unaniem gekozen door de jury. Die bestond dit jaar uit Jeroen van Koningsbrugge, Peter R. de Vries, Victoria Koblenko en JFK magazine-hoofdredacteur Willem Baars.

Kuipers kreeg de prijs, die naast een award bestaat uit een horloge en een jaar lang bier, uit handen van Edwin van der Sar. De ex-voetballer werd vorig jaar uitgeroepen tot Greatest Man. Eerder kregen onder meer Peter R. de Vries en Matthijs van Nieuwkerk de onderscheiding.