FOK! wat een weer...Nu wel wat meer zon?

Goedemorgen! Op veel plaatsen in ons land verliep het weer dit weekend behoorlijk teleurstellend. Het was grotendeels bewolkt en af en toe viel er wat regen. Gisteren klaarde het alleen in het zuidoosten op, vandaag kan dat op meer plaatsen gaan gebeuren. Toch kan de bewolking ook vanmiddag nog hardnekkig zijn en dit vooral in het noordwesten.

De afgelopen nacht ontstond er hier en daar mist of laaghangende bewolking en het is even afwachten hoe snel dit oplost. Vanmiddag breekt dan met name in het zuidoosten de zon door, maar ook elders in het land is de kans op zon wat groter dan de afgelopen dagen. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig. Mocht de zon inderdaad goed doorbreken, dan kan de temperatuur oplopen tot iets boven de 20 graden. Op de Wadden blijft het sowieso wat frisser en ook in de bewolkte gebieden zal het niet warmer worden dan 17 graden.

Was het weer hier al teleurstellend te noemen, in Spanje en Frankrijk was het véél erger. Normaal valt er bij ons in 3 maanden tijd 200 tot 250 mm. Deze hoeveelheden vielen daar op sommige plaatsen in 3 dagen tijd en lokaal viel er zelfs nog veel meer. Nat dus.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zon in de bergenWaarschijnlijk zien de Alpen er komend weekend een stuk witter uit dan nu.