Doden bij nieuwe gevechten Bani Walid

Bij een aanval op de Libische stad Bani Walid, een bolwerk van aanhangers van wijlen Moammar Gadhafi, zijn zondag ten minste 22 leden van proregeringsmilities om het leven gekomen. Dat heeft het Libische staatspersbureau LANA gemeld.

Zondag werd voor de vijfde dag op rij gevochten in Bani Walid. De aanhangers van Gadhafi en de proregeringsmilities wisselden schoten uit, terwijl de laatsten zich hergroepeerden na de bloedige gevechten van zaterdag.

Bani Walid, zo'n 140 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Tripoli, was tijdens de burgeroorlog vorig jaar de laatste stad die door tegenstanders van het regime van Gadhafi werd veroverd. Inwoners van de stad hebben de regeringstroepen later echter verdreven en sindsdien heeft de regering geen greep meer op de stad. Aan de regering gelieerde strijders hebben Bani Walid de afgelopen weken belegerd.

Leden van proregeringsmilities evacueerden zondag burgers en buitenlandse arbeiders, waarschijnlijk ter voorbereiding op een nieuwe aanval op de stad.