G.I. Joe-regisseur pakt Masters of the Universe op

Jon M. Chu wil de nieuwe verfilming van Masters of the Universe maken. Dat zegt hij tegen de Amerikaanse entertainmentsite Celebuzz. Chu maakt momenteel G.I. Joe: Retaliation, ook op basis van een speelgoedlijn uit de jaren tachtig.

Masters of the Universe, in de jaren tachtig ook ondersteund door een tekenfilmserie, gaat over de timide Prince Adam en zijn angstige groene tijger Cringer. Als de prins echter de magische krachten van zijn kasteel Grayskull aanroept, veranderen de twee in de dappere He-Man en zijn gepantserde Battle-Cat.

"Met enige argwaan begon ik het scenario te lezen", geeft Chu toe. "Maar al snel zag ik dat het een geheel frisse, onverwachte aanpak betreft. Toen was ik om. Ik voelde me meteen op een heel menselijk en emotioneel niveau betrokken bij het verhaal." Het script is van Richard Wenk, die ook dat van The Expendables 2 schreef.

De 32-jarige Chu is inmiddels zover dat hij de film per se zelf wil maken. "Het is gewoon te leuk."

Ook was Chu vroeger een groot fan van de speelgoedpoppen van Masters of the Universe. "Toen ik werd uitgenodigd voor een bezoek aan het hoofdkwartier van Mattel, waande ik me in een jeugddroom", vertelt hij enthousiast. "Er stond daar een levensgrote He-Man en ze hadden elke speelgoedpop uitgestald die ooit is uitgebracht."

De filmmaker, die ook de dansfilmserie Step Up groot heeft gemaakt, wil zich niet teveel aantrekken van de film uit 1987 met Dolph Lundgren als He-Man en Frank Langella in de schurkenrol van Skeletor. "Dit scenario heeft veel meer diepgang, de personages zijn veel echter. Ik ben absoluut een fan van die oude film, maar dit voelt als een totaal ander project."

Vooralsnog is Chu bezig om de juiste toon van de film te vinden. Wanneer Masters of the Universe werkelijk in productie gaat, is nog onbekend.