Ronaldo schrijft historie in Camp Nou

Cristiano Ronaldo heeft zondagavond voor de zesde keer op rij gescoord in een duel met FC Barcelona. De Portugees verbetert daarmee het clubrecord van Ivan Zamorano.

Ronaldo maakte in Camp Nou het openingsdoelpunt na een klein half uur spelen. Sinds het bekerduel met Barcelona in januari 2012 was de sterspeler van Real telkens trefzeker in El Clasico. In totaal scoorde Ronaldo in twee bekerwedstrijden, twee wedstrijden om de Spaanse Super Cup en in twee competitiewedstrijden.

Het clubrecord stond op naam van Zamorano. De Chileen scoorde tussen januari en december 1993 in vijf opeenvolgende ontmoetingen met Barcelona. Dat deed 'Ivan de Verschrikkelijke' in een competitiewedstrijd, twee bekerwedstrijden en twee wedstrijden om de Spaanse Super Cup.

Ronaldo wist in de tweede helft opnieuw te scoren voor Real. Daarmee komt zijn totaal op tien doelpunten in zestien officiële wedstrijden voor De Koninklijke. In totaal wist de Portugese doelpuntenmachine in 155 duels 160 doelpunten te maken. Lionel Messi wist overigens ook twee keer te scoren, waardoor de stand 2-2 is.