Teeven bereid te helpen bij verhalen schade Haren

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) ziet mogelijkheden om de schade die vorige week werd aangericht in Haren te verhalen op de relschoppers. Wel zijn er 'problemen op het gebied van privacy', maar hij denkt dat die te verhelpen zijn. Dat zei hij vrijdag na afloop van de ministerraad.

Het Verbond van Verzekeraars wil dat justitie strafdossiers beschikbaar stelt zodat de schade op de relschoppers kan worden verhaald. Teeven zegt dat er momenteel overleg wordt gevoerd tussen zijn ministerie en de verzekeraars. "Ik denk wel dat er mogelijkheden zijn en heb een positieve grondhouding", zegt hij.

"In sommige gevallen gaat het over dossiers van mensen die alleen nog maar verdachte zijn. Dat kan een probleem geven", stelt de bewindsman. "Maar als je zegt: vandalen gaan betalen, moet je ook bekijken hoe je dat kunt regelen."

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) zei eerder deze week al dat hij de schade van het uit de hand gelopen Project X-feest op de daders wil verhalen.


Teeven bereid te helpen bij verhalen schade Haren (Foto: Novum)