Koeman verwacht geen makkie tegen PSV

Feyenoord zal PSV zondagmiddag, ondanks de matige vorm van de Eindhovenaren, niet zomaar naar de slachtbank leiden. Daar is de Rotterdamse club niet goed genoeg voor, denkt trainer Ronald Koeman. "Het is wel duidelijk dat het bij hun even moeizaam is en dat er een stukje twijfel is."

Die twijfel was donderdag goed zichtbaar tijdens de nederlaag in de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. "Dat soort type goals krijg je tegen als het niet loopt. Dan is er geen communicatie, zijn er slechte keuzes", weet Koeman. "Aan de andere kant blijft het een elftal met veel kwaliteiten. Voor veel mensen is het de beste selectie, maar het moet wel op het veld gebeuren."

Tegen PSV kan Koeman niet beschikken over zijn vaste doelman Erwin Mulder die een botje in zijn voet heeft gebroken. Vervanger Kostas Lamprou is met zijn 1,76 meter liefst zeventien centimeter korter dan Mulder. De Zaankanter ziet dat niet als een probleem. "Tuurlijk heb je het liefst een keeper van twee meter die alle hoeken induikt en snel is en mee kan voetballen. Ja, dan zoek je naar de meest complete. Die spelen niet in NL, die spelen ergens anders."

Lamprou is daarom, net als Mulder, een compromis. "Het klopt dat hij misschien een aantal centimetertjes zou missen, maar het is wel een keeper die gedurfd keept, die uit de goal kan keepen, die rust geeft voor een elftal. Hij kan goed meevoetballen."