Bynes baalt van vergelijking met Spears en Lohan

Amanda Bynes is niet blij dat ze wordt vergeleken met aan lager wal geraakte collega's als Britney Spears en Lindsay Lohan. De Hairspray-actrice, die zich de laatste maanden als wegpiraat en brokkenpiloot gedraagt, vertelt vrienden dat ze alles onder controle heeft.

Volgens Bynes is er dan ook helemaal geen sprake van dat ze à la Britney onder curatele wordt gesteld, schrijft entertainmentwebsite TMZ op basis van ingewijden. Spears raakte begin 2008 de weg kwijt, belandde in een psychiatrische kliniek en staat sindsdien onder curatele. Bynes beweert dat ze niet in een vergelijkbare neerwaartse spiraal is beland en nog prima haar eigen boontjes kan doppen.

Buren van de 26-jarige actrice denken daar anders over. Volgens hen is Bynes' onderkomen een grote rotzooi en heeft de voormalig tienerster psychische problemen. Bynes is echter niet van plan zich te laten behandelen, schrijft entertainmentzender E! De actrice houdt vol niet verslaafd te zijn en zegt geen psychische problemen te hebben.

Lindsay Lohan sneerde maandag naar Bynes. In een tweet vroeg Lohan zich af waarom zij wel in de bak belandde na roekeloos rijgedrag terwijl Bynes al maanden straffeloos over de weg slingert. "Ik haat het met haar vergeleken te worden", reageerde Bynes volgens ingewijden op Lohans tweet.

Bynes vindt zichzelf braver dan Lohan, omdat ze nooit is gearresteerd wegens rijden onder invloed. Daarvan wordt Bynes wel verdacht, maar ze houdt vol dat ze geen druppel drinkt. Later deze maand moet de 26-jarige, die inmiddels haar rijbewijs en auto kwijt is, bij de rechter tekst en uitleg geven over haar rijgedrag.