Bojan: "Barça behandelde Ibra niet goed"

Bojan Krkic vindt dat FC Barcelona de mist in is gegaan met Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse topspits kon niet aarden bij Barça, volgens Bojan de schuld van de leiding.

Bojan, die na een jaar bij AS Roma inmiddels bij AC Milan speelt, maar Ibrahimovic meemaakte in Catalonië, vertelt in gesprek met La Gazzetta dello Sport wat hij vindt van het mislukte Spaanse avontuur van de Zweedse spits. "Ik denk dat Ibrahimovic een andere ontvangst verdiende bij Barcelona. Hij is een grote speler met een groot hart."

Toch vindt hij Pep Guardiola, die vaak overhoop lag met Zlatan, de beste coach ter wereld. Ook Frank Rijkaard krijgt lof. "Door alles wat hij heeft gewonnen is Pep Guardiola waarschijnlijk de beste coach van de wereld. Frank Rijkaard had volledig vertrouwen in mij. Het was een moeilijk jaar toen hij wegging, maar hij is een grote persoonlijkheid. Ik had een band met hem die ik met niemand anders heb gehad."

Bojan, achterneef van zijn oud-ploeggenoot Lionel Messi, gaf nog wel een klein verwijt aan de beste speler ter wereld. "We hebben een normale relatie, maar sinds ik hier ben heeft Lionel me nog niet gebeld."