[Primera División] Valse start Real in seizoensopener

Real Madrid is direct in de eerste wedstrijd van de Primera División tegen puntenverlies aangelopen. De Spaanse kampioen speelde met 1-1 gelijk tegen Valencia. Gonzalo Higuain zette de Koninklijke na negen minuten nog wel op voorsprong, maar verder gaf het sterrenensemble niet thuis. Vier minuten voor rust was het Jonas die de gelijkmaker aantekende.

Real Betis won in een doelpuntenfestijn de uitwedstrijd bij Athletic Bilbao. De ploeg uit Sevilla trok met 5-3 aan het langste eind. Athletic kwam nog sterk terug nadat het in iets meer dan een halfuur drie tegentreffers had geïncasseerd. In de tweede helft werd daar vlot 3-3 van gemaakt, maar Alejandro Pozuelo en Jorge Molina bezorgden Betis alsog de overwinning.

Zaterdag werden er ook al drie duels gespeeld in Spanje. Malaga won uit bij Celta de Vigo met 1-0. Sevilla klopte Getafe met 2-1 en Real Mallorca won met dezelfde cijfers van Espanyol.

Valse start Real in seizoensopener (Foto: Novum)