Europa Universalis IV komt in derde kwartaal 2013

Paradox heeft het complexe strategiespel Europa Universalis IV aangekondigd. Het spel moet in het derde kwartaal van 2013 uitkomen. De ontwikkelaar heeft al wat informatie vrijgegeven over toevoegingen en verbeteringen in het vierde deel van de Europa Universalis-reeks.

De speler begint het spel aan het einde van de Middeleeuwen. Als leider is de speler verantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van hun land en het volk. Er zijn 250 verschillende naties om uit te kiezen. Tijdens het spelen vinden speciale gebeurtenissen plaats zoals een belangrijke beslissing of een korte quest zodat het spel dichter bij de geschiedenis blijft. In voorgaande delen werden spelers losgelaten op de wereld en kon de hele historie van de wereld herschreven worden.

Paradox heeft gekeken naar een andere titel van de studio, Crusader Kings II. De game was succesvol en daar leert de ontwikkelaar van. De wereldmap toont nu de vier seizoenen en een verbeterde handelssysteem. Iets wat uit Crusader Kings II is overgenomen is 'personality', wat de relaties tussen verschillende regeerders en leiders bepaald. In Europa Universalis IV gaat dit Monarch Power heten. Ook gaan ze zich onder andere richten op betere graphics, een gestroomlijnde interface en een betere afwerking voor de release.

Multiplayer is mogelijk in competitieve en coöperatieve modi met 32 spelers.

Hieronder zijn de eerste screenshots te zien.

Europa Universalis IVEuropa Universalis IV
Europa Universalis IVEuropa Universalis IV
Europa Universalis IVEuropa Universalis IV