AZ treft Anzhi in laatste voorronde Europa League

AZ heeft van de Nederlandse clubs het zwaarst geloot in de vierde en laatste voorronde van de Europa League. De Alkmaarders moeten het later deze maand opnemen tegen Anzhi Makhachkala. AZ begint met een uitwedstrijd. De Russische ploeg van coach Guus Hiddink, die gold als zwaarst mogelijke opponent, schakelde donderdag Vitesse uit.

Voor Feyenoord kwam het Tsjechische Sparta Praag uit de koker rollen. De ploeg van trainer Ronald Koeman ontloopt daarmee tegenstanders als Sporting Portugal en Levante. De Rotterdammers werden veroordeeld tot het tweede clubtoernooi van Europa na de uitschakeling tegen Dynamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League.

PSV heeft het getroffen met de loting. De Brabanders wacht een treffen met FK Zeta uit Montenegro. Als nummer twee van de Eredivisie stroomt PSV nu pas in.

FC Twente moet zien af te rekenen met het Turkse Bursaspor om zich te plaatsen voor de Europa League. De Tukkers bereikten eenvoudig de laatste voorronde door FK Mlada Boleslav te verslaan.

De volgende tegenstander van sc Heerenveen is het Noorse Molde FK. De Friese ploeg van coach Marco van Basten ging donderdag met 1-0 onderuit bij Rapid Boekarest, maar door de 4-0 zege in eigen huis van vorige week kwam de volgende ronde niet in gevaar.

De heenwedstrijden in de vierde voorronde van de Europa League worden op 23 augustus gespeeld. De returns zijn een week later.