Vos jaagt op eerste Nederlandse goud op Spelen

Nu de zwemmende estafettedames zaterdag naast goud grepen, kan wielrenster Marianne Vos Nederland zondag de eerste gouden medaille bezorgen. De Brabantse is de grote favoriet voor de wegwedstrijd bij de vrouwen. Vos pakte vier jaar geleden al eens goud op de baan, op de puntenkoers.

Naast Vos heeft Nederland met Annemiek van Vleuten nog een troef voor eremateriaal in huis. De wegwedstrijd gaat over 140 kilometer en start om 13.00 uur Nederlandse tijd.

De hockeydames spelen zondag hun eerste duel op weg naar titelprolongatie. De ploeg van Max Caldas treft buurland België. Tennissers Robin Haase en Jean-Julien Rojer openen in het dubbelspel, tegen de Indiërs Leander Paes en Vishnu Vardhan.

Bij het zwemmen komen Nick Driebergen en Sharon van Rouwendaal op de 100 meter rugslag in actie. Voor Sebastiaan Verschuren staat de 200 meter vrije slag en voor Moniek Nijhuis de 100 meter schoolslag op het programma.

Bij het tafeltennis staan wedstrijden van Li Jiao en Li Jie geprogrammeerd. Jie neemt het op tegen de paralympisch kampioene Natalia Partyka. Jiao treft Margartya Pesotska uit Oekraïne.

De beachvolleybalduo's Van Iersel/Keizer, Van Gestel/Meppelink en Nummerdor/Schuil komen eveneens voor het eerst in actie.

Verder komen bij het roeien de lichte dubbeltwee en de acht bij de vrouwen in de voorrondes op het water.


Vos jaagt op eerste Nederlandse goud op Spelen (Foto: Novum)