[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Italië

Jorge Lorenzo heeft de MotoGP Grand Prix van Italië op zijn naam geschreven. De Spanjaard was op Mugello met de Yamaha dominant. Hij had een ruime voorsprong op de nummers twee en drie Dani Pedrosa en Andrea Dovizioso.

Lorenzo pakte bij de eerste bocht de leiding van Pedrosa af en stond deze niet meer af. Slechts een foutje in de derde rond bracht zijn achtervolgers even dichterbij. Lorenzo bouwde al snel een voorsprong van vijf seconden op en liet deze marge niet meer slinken. Achter Pedrosa was Stefan Bradl de verrassing van de race. Hij klom op naar de derde plaats, maar moest deze alsnog afstaan aan Dovizioso.

Hierachter werd Valentino Rossi vijfde, voor Cal Crutchlow en Nicki Hayden. Casey Stoner werd pas achtste na een dramatisch verlopen race. De Australiër viel bij de start van de derde terug naar de achtste plaats. Daarna werkte hij zich op naar de vijfde stek, maar een uitstapje wierp hem terug naar plaats tien. Uiteindelijk kwam de Honda-coureur op de achtste plaats over de finish.