The Lone Ranger weer in financiële problemen

In augustus 2011 maakten we hier al bekend dat de productie van de film The Lone Ranger van Gore Verbinski was stopgezet vanwege de hoge budgetkosten van 250 miljoen dollar. Na de nodige bezuinigingen besloot Disney een maand later met de productie van de film door te gaan. Inmiddels zit The Lone Ranger weer in financiële problemen.

Via The Hollywood Reporter vernemen we dat Verbinski er de voorkeur aan geeft om komplete treinstellen laat bouwen voor de film in plaats van bestaande exemplaren te gebruiken. Daarnaast kent de productie ook vertraging door weersomstandigheden.

Regisseur Verbinski staat er om bekend altijd over zijn budget te gaan. De studio heeft al te kennen gegeven weinig geld meer over te hebben voor de inmiddels peperdure western. Het lijkt er dan ook op dat het scenario behoorlijk herschreven zal moeten worden. The Lone Ranger moet vanaf 3 juli 2013 in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn.

In de film zien we een sterke cast met onder meer Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson, William Fichtner, Barry Pepper, James Badge Dale, Ruth Wilson en Helena Bonham Carter. Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen gaat draaien is nog niet bekend.